_
<< Tillbaka
Biljetter / Anmälan
Vad vet du om historia: 1600-talet

Vad vet du om historia: 1600-talet
Grunden för det moderna Sverige? Det karolinska enväldets uppgång och fall
Med Joakim Scherp, Stockholms universitet

Text till hela programserien: Historien är full av frågor: Hur såg det ut med kontakterna mellan människor i Mälardalen och Kiev under 1000-talet och hur kan vi veta det? Varför kallas 1100-talet för det mörka århundratet? På vilket sätt kunde kvinnor som heliga Birgitta och drottning Margareta utöva makt under medeltiden? Hur var det att leva som krigsfånge under Karl XII´s regeringstid på 1700-talet? Hur gick det egentligen till när feminismen föddes i Sverige på 1800-talet? Hur var det att komma som barn till Sverige från Finland under andra världskriget?

I en serie om 10 avsnitt, kommer vi att gå igenom tusen år av historia i Sverige, genom att göra nedslag i de olika seklen. En kunskapsserie i samarbete med historiska institutionen på Stockholm universitet.

Upplägg:
18.00-18.15 En presentation av föremål i 1600-tals rummet i utställningen Sveriges Historia och om 1600-talet, med Anna Westerberg Davidson, lärare i historia.
18.15-19.00 Fördjupning med Joakim Scherp, SU, Grunden för det moderna Sverige? Det karolinska enväldets upp gång och fallVälj datum/tid


Ange antal platser du vill boka


Nästa

steg1

Powered by Lega Online